Dutch Leo’s go wheeee! (04-03-2016)

Dutch Leo’s go wheeee! (04-03-2016)

Dutch Leos’ go what? Go wheeee! Ook wij in Groningen deden mee aan de landelijke actie. Met de landelijke actie gaan Leo clubs uit heel Nederland hun stad in om een app te vullen met informatie voor rolstoelgebruikers.

Heb je er wel eens over nagedacht? Hoe het is om in een rolstoel te zitten en of je niet weet waar je wel en niet naartoe kunt in je rolstoel? Harstikke lastig! Om die reden zijn wij op zaterdag 4 maart met een rolstoel Groningen in gegaan om te testen hoe vriendelijk Groningen is voor rolstoelgebruikers. Om 15.00 uur verzamelden we om de stad in te gaan met een rolstoel, voor ons geen dagelijkse kost en dan kom je er pas achter dat sommige dingen wat lastiger zijn met een rolstoel. Plekken waar wij normaal komen en zo binnenlopen bleken voor mindervaliden minder toegankelijk. We hebben onder andere getest of je met een rolstoel naar binnen kunt, of er een mindervalidetoilet is en of er liften in het gebouw zijn.

Highlights? Het politiebureau aan de Rademarkt. Wil je naar de film? De Pathé is super rolstoelvriendelijk en voor voorstellingen ben je van harte welkom in het Grand Theatre. Hier werden zelfs de lichten in de zalen aangedaan voor ons om te kijken hoe rolstoelvriendelijk het pand is!

Het resultaat van deze middag? Ruim 40 locaties in het centrum zijn getest op rolstoelvriendelijkheid. Wij kijken terug op een geslaagde actie en hopen dat mensen op deze manier weten waar ze wel en ook niet terecht kunnen met een rolstoel.


Reageren is niet mogelijk.