Koningsdag

Koningsdag

26 april naderde en tijdens een aantal vergaderingen eerder ontstond het idee; laten we iets gaan verkopen en de opbrengst schenken aan Stichting de Vakantiebank, wat ons jaardoel is. Zo ontstond er een commissie, die bestond uit onze voorzitter Angelique, Reinout, Virgilia en Johanna.

Hier werd nagedacht wat nou typisch Gronings was en wat ook nog eens lekker was. Al snel waren we ze eruit; “we gaan eierballen verkopen”. Nu dat bedacht was kon de voorbereiding beginnen, sponsoring voor de eierballen, een frituur, een vergunning bij de gemeente voor een plek en ook een vergunning om eten te mogen verkopen.

Met behulp van Lions Club Groningen Zuid werden de nodige dingen geregeld. Zo werd er ook contact gelegd met de Hanos met de vraag om sponsoring en daar kwam een positieve reactie op terug. Dit is iets wat we steeds vaker merken; als het verbonden is aan een goed doel, willen veel bedrijven meehelpen, wat  geweldig is om te merken!

26 april waren Virgilia, Angelique en Johanna al vroeg uit de veren; er moest veel geregeld worden. De stand moest worden opgezet, de frituur aan, grote koelkasten waar de eierballen in konden moesten ook naar de Westerhaven toe. Rond half 10 stond alles en zo waren we er vroeg klaar voor.

Het was gezellig op de Westerhaven van Groningen en er werden veel praatjes gemaakt met mede standhouders. Niet alleen wij stonden er voor het goede doel, maar er waren meer mensen die zich inzetten; super om te zien! De frituur was warm en zo kwamen ook de eerste mensen voorbij. “Een eierbal? Die heb ik nog nooit gehad.” Eens moet de eerste keer zijn en zo proefden mensen die al jaren in Groningen woonden hun eerste eierbal.

De reacties waren veelal positief op deze bal met een gefrituurd ei, kerrie en ragout. De dag vloog voorbij en het was zomaar 16 uur. Opruimen en daarna snel nog zelf even de stad in om Koningsdag mee te maken, want ook daar staat onze LEO Club voor!

LEOCLUB GRONINGEN


Reageren is niet mogelijk.