Natuurwerkdag | Landschapsbeheer Groningen

Natuurwerkdag | Landschapsbeheer Groningen

4 november was het zover; een aantal Leo’s van Leoclub Groningen gingen naar “Kuzemerkooi” om de handen uit de mouwen te steken bij de natuurwerkdag. Deze dag werd geïnitieerd door Landschapsbeheer Groningen. We hadden niet helemaal helder wat de bedoeling was, maar hadden er zin in! Wat we hebben gedaan? Dat lees je hier beneden!

Eerst een stukje achtergrond

Kuzermerkooi is een natuur- en recreatiegebied vlakbij Grootegast waar veel eenden te vinden zijn. Deze kooi bestaat uit een kooiplas met vangpijpen, omringd door dichte beplanting. Twee vangpijpen van de eendenkooi zijn compleet worden ingericht met beschoeiing, rietschermen, gaas en vanghok. Hierdoor is de werking van een eendenkooi voor een breed publiek toegankelijk.

leoclub groningen

Onze Natuurwerkdag

Om 10 uur kwamen we aan en Bert stelde zich aan ons voor als locatiecoach voor de dag. Bert is 1 van de 20 kooikers die ervoor zorgt dat het mooie gebied onderhouden en begaanbaar blijft. Dat is ontzettend veel werk,  daarom kwamen wij een dag helpen! Wat ons heel erg verraste was dat het veel meer is dan alleen het gebied onderhouden. Bert heeft ons wegwijs gemaakt in het omzagen van bomen, hoe je dat het beste kunt doen en niet onbelangrijk; hoe je ervoor zorgt dat ze niet op je vallen. Het bleef niet alleen bij bomen kappen op het “vaste land”, maar ook in het water. Om 12 uur stond een lekkere lunch voor ons klaar en daarna konden we er weer tegenaan! Joep heeft zich in een waterdichte overal gehesen en is het water ingedoken om daar orde op zaken te stellen. Wij vonden het een hele geslaagde en leerzame dag!leoclub groningen natuurwerkdag


Reageren is niet mogelijk.