NL Doet

NL Doet

10 maart was het zover; NL Doet. Jaarlijks een erg leuke actie. Het idee was ontstaan om dit samen met Lions Club Groningen-Zuid te doen en de hele club was enthousiast. We zeggen al een hele tijd dat we graag meer contact met de Lions willen en dit was een hele leuke aanleiding.

Om 10 uur ’s ochtends verzamelden we met laarzen en handschoenen bij Zorgboerderij Kardinge. Hier zijn mensen aan het werk met een beperking, maar ook mensen met afstand tot de maatschappij. Er moest veel gebeuren, er moest een terras worden aangelegd, maar hiervoor moest eerst de tuin aan kant gemaakt worden. Bomen werden gesnoeid en gekapt, waar we dankzij de landschapsdag in Kuzemerkooi inmiddels ervaring mee hadden. Dit ging sneller dan verwacht, vele handen maken immers licht werk.

Zo was het ineens 12 uur en stond er een lekker lunch met soep, broodjes en appelsap gemaakt van de eigen appelbomen klaar. De lunch werd ons aangeboden door de Zorgboerderij. Na de lunch konden we verder met het aanleggen van het terras, maar eerst moesten we de stenen voor het terras op de plek hebben waar we het terras moest komen. Veel kruiwagens vol met stenen werden gebracht en we werden hier goed bij geholpen door de mensen die op de Zorgboerderij werken.

Daarna werden de tegels erin gelegd en gaan we hopelijk een zonnige zomer tegemoet, waarbij er volop op het terras kan worden genoten van de zon. Naast het harde werken, was het ook erg leuk en ook nuttig om te zien wat voor mooie plekken we in Nederland hebben waar mensen kunnen werken.


Reageren is niet mogelijk.